W dniu 19.12.2017 r., studenci zagraniczni uczestniczący w  programie Erasmus+ w WSOSP oraz studenci WSOSP zaangażowani w program Erasmus + wraz z Uczelnianym Koordynatorem Erasmus+ -  mgr Małgorzatą Bernat wzięli udział w świątecznych warsztatach kulinarnych „Tradycyjne polskie potrawy wigilijne” organizowanych przez naszą uczelnię, które odbyły się w restauracji ” Piekiełko”.

Była to świetna okazja dla zagranicznych studentów przebywających się w naszej uczelni na poznanie tradycyjnych potraw wigilijnych, towarzyszących nam w każde Święta Bożego Narodzenia. Pod okiem profesjonalnych szefów kuchni studenci mieli możliwość zobaczenia jak powstają dania, które towarzyszą nam w każde Święta Bożego Narodzenia i są nieodzowną częścią wieczerzy wigilijnej. Wszyscy uczestnicy warsztatów wzięli czynny udział w przygotowywaniu typowych świątecznych potraw oraz ich konsumpcji.